Jak správně vybrat terč na šipky?

Volba správného terče na šipky je důležitým krokem pro každého hráče. Existuje několik faktorů, které by měli hráči zvážit při výběru terče, včetně materiálu, designu a velikosti. Zde je několik tipů, jak vybrat správný terč na šipky:

  1. Materiál terče:912690-1_elektronicky-terc-na-sipky-xq-max-dakar--led
    • Korkový terč nebo Sisalový terč: Je oblíbený pro svou schopnost se uzavírat a zanechávat malé dírky, což usnadňuje určení, kam šipka dopadla. Korkové terče jsou obvykle vhodné pro začátečníky.
    • Plastový terč (elektronický): Plastové terče jsou odolnější a obvykle mají delší životnost. Jsou vhodné pro hráče, kteří hrají šipky pravidelně.
    • Kovový terč: Kovové terče jsou mnohem odolnější a často se používají v profesionálních soutěžích. Jsou obvykle vybaveny drátovými prstenci, které definují různé hodnoty polí na terči.901818-1_sisalovy-terc-unicorn-eclipse-pro-2-pdc--turnajova-kvalita
  1. Design terče:
    • Terče mají různé designy a barvy, a hráči by měli vybrat ten, který jim nejvíce vyhovuje. Některé terče mají tradiční vzhled s kruhy různých barev, zatímco jiné mají modernější a atraktivnější designy.
    • Někteří hráči upřednostňují terče s výraznými kontrasty a jasnými barvami, což usnadňuje zaměření.
  1. Velikost terče:
    • Standardní rozměry terče jsou obvykle 18 palců (45,7 cm) v průměru. To je velikost, kterou používají většina hráčů na profesionální úrovni.
    • Existují také menší terče, které jsou vhodné pro hráče, kteří mají omezený prostor pro hraní.
  1. Hmotnost terče:
    • Hmotnost terče je také důležitým faktorem. Někteří hráči preferují lehčí terče, zatímco jiní dávají přednost těžším terčům. Je to částečně otázka osobní preference, a hráči by měli zvolit terč, který jim nejvíce vyhovuje.
  1. Kvalita terče:
    • Kvalita terče je důležitým faktorem. Levné terče se mohou rychle opotřebovat a mohou mít nedokonalé povrchy, což ovlivňuje přesnost hry. Proto je dobré investovat do kvalitního terče, který vám poskytne spolehlivou hru.

Celkově platí, že výběr terče na šipky by měl být závislý na vašich individuálních preferencích a dovednostech. Je dobré vyzkoušet různé druhy terčů a najít ten, který vám nejvíce vyhovuje. Širokou nabídku terčů najdete zde: https://www.alinko.cz/terce/