Jak správně vybrat násadky na šipky?

Výběr násadky na šipky je důležitým krokem pro každého hráče šipek, protože správná násadka může výrazně ovlivnit váš výkon. Existuje několik faktorů, které byste měli zvážit při výběru násadky na šipky:

Materiál násadky:

  1. Plastové násadky: Plastové násadky jsou obvykle levné a snadno dostupné. Jsou odolné a nemají tendenci se opotřebovávat rychle. Jsou ideální pro začátečníky.
  2. Kovové násadky: Kovové násadky, zejména ty vyrobené z nerezové oceli, jsou trvanlivější a nabízejí lepší přesnost. Jsou oblíbené mezi zkušenými hráči.

Tvar násadky:

  1. Standardní tvar: Většina šipek má násadky ve standardním tvaru. Jsou vhodné pro většinu hráčů a nabízejí dobrou kombinaci mezi stabilitou a letovými vlastnostmi.
  2. Násadky s drážkami: Násadky s drážkami mohou pomoci zlepšit přilnavost šipky na hrotu. Jsou vhodné pro hráče, kteří mají problémy s klouzáním šipek.

 

Velikost násadky:

Velikost násadky by měla odpovídat velikosti hrotu vašich šipek. Je důležité zajistit, aby násadka seděla pevně na hrotu, aby nedocházelo k pohybu během hodu.

Hmotnost násadky:

Hmotnost násadky může ovlivnit těžiště šipek. Někteří hráči preferují těžší násadky pro větší stabilitu, zatímco jiní dávají přednost lehčím násadkám pro rychlejší let.

Značka a kvalita:

Existuje mnoho výrobců násadek na šipky. Doporučuje se vybírat renomované značky, které zaručují kvalitu materiálu a zpracování.

Nebojte se vyzkoušet různé násadky a varianty. Každý hráč má odlišné preference, a tak je důležité najít násadky, které Vám sednou nejlépe.

Zkuste s výběrem trochu i experimentovat, vyzkoušejte více druhů a značek, ať najdete tu nejlepší pro Vaši hru. U nás na e-shopu najdete široké množství násadek, stačí si jen vybrat. Nebo pokud si nejste jisti a nechcete zatím investovat do zcela nových, značné množství koupíte i na bazaru například: https://www.sbazar.cz/hledej/n%C3%A1sadky%20na%20%C5%A1ipky