Víte, jak pečovat o trávník a zahradu na podzim?

Péče o zahradu a trávník na podzim.

 

Hnojení zahrady a trávníku na podzim je důležité pro přípravu na zimní období a pro podporu zdravého růstu v nadcházejících sezónách. Přinášíme návod, jak správně hnojit zahradu a trávník na podzim:

  1. Test půdy: Než začnete s hnojením, proveďte test půdy, abyste zjistili její pH. To vám umožní určit, jaký druh hnojiva a v jakém množství budete potřebovat.
  2. Volba hnojiva: Pro trávník na podzim je vhodné použít hnojiva s nižším obsahem dusíku a vyšším obsahem fosforu a draslíku. Pro zahradu můžete použít obecná hnojiva s vyšším obsahem draslíku.865470_hnojivo-agro-floria-podzimni-travnikove-hnojivo-2-5kg
  3. Aplikace hnojiva na trávník: Rozprostřete hnojivo na trávník rovnoměrně. Použijte hnojivo ve formě granulí a aplikujte ho pomocí rozmetadla, pokud nemáte, postačí i rozhazovat ručně, jen opravdu dbejte na co největší rovnoměrnost.
  4. Aplikace hnojiva na zahradu: Hnojivo pro zahradu můžete také rozprostřít na povrch země a opatrně zapracovat do půdy. Zde můžete použít hnojiva ve formě granulí, formě kompostu či kapalná. Za nás doporučujeme hnojiva od značky Agro www.agro.cz
  5. Zalévání: Po aplikaci hnojiva zalijte trávník a zahradu, abyste pomohli hnojivu proniknout do půdy.866811_hnojivo-agro-zahradnicke-10kg
  6. Čas aplikace: Ideální čas pro hnojení na podzim je obvykle v září nebo říjnu, před tím, než začnou první silnější mrazy. Pokud byste hnojili později, hnojivo by mohlo být méně účinné, protože trávník a rostliny budou již ve stavu zimního klidu.
  7. Udržování nádob: Pokud máte rostliny v nádobách, nezapomeňte je také na podzim přihnojit.
  8. Péče po hnojení: Sledujte stav trávníku a rostlin po hnojení. Pokud se objeví jakékoli problémy, jako přehnojení, jednostranné žloutnutí nebo jiné známky stresu, jednejte podle doporučení.

Správné hnojení trávníku a zahrady na podzim má za cíl připravit rostliny a půdu na zimu, což vytvoří základ pro zdravý a krásný růst v příštím roce. Pamatujte však, že hnojte s mírou, abyste předešli problémům s nadměrným hnojením a znečištěním půdy.